Hadházy súlyos vádjai Polt Péterrel szemben

HírKlikk 2019. november 18. 11:23 2019. nov. 18. 11:23

Hadházy Ákos Facebook-oldalán azt írja, feljelentést tesz hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt.

A politikus bejegyzése szerint birtokába került egy olyan dokumentum - a "Simonka-vádirat" bevezetője - amelyben az olvasható, hogy az ügyészségnek bizonyítékai voltak, miszerint Simonka György megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni.

Hadházy szerint ez azonnali előzetes letartóztatását indokolta volna. Példaként a Hableányt elgázoló hajó kapitányának előzetesét említi, ott már annak a – később megdőlt – gyanúja is elég volt, hogy a kapitány esetleg letörölhetett egy SMS-t a telefonjáról.

A képviselő a dokumentumokból arra következtet: Polt Péter legfőbb ügyész annak ellenére nem kezdeményezett előzetes letartóztatást, hogy az ügyészségnek bizonyítékai voltak Simonka manipulációira. 

"Nehezen érthető, hogy Polt hogyan követhetett el ekkora hibát, de hát banánhéj mindig van. Majd felteszek neki egy írásbeli kérdést: árulja már el, figyelmetlen volt, vagy ennyire érinthetetlennek hiszi magát, hogy ilyen nyíltan lebuktatja saját magát?"

- írja Hadházy.

Szerinte Simonka György előzetes letartóztatása még mindig időszerű és indokolt, mivel "a bírósági tárgyalás alatt is próbálkozhat a fideszes gyanúsított".

Forrás: Hírklikk