Hadházyék 260 ezer konzultációs ívet helyeztek a Karmelita kolostor elé

HírKlikk 2020. szeptember 17. 20:00 2020. szept. 17. 20:00

Mintegy 260 ezer, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők kezdeményezésére összegyűjtött nemzeti konzultációs ívet helyeztek el az ellenzéki pártok a miniszterelnök hivatala előtt, Budapesten, csütörtökön.

Hadházy Ákos hangsúlyozta, azért hozták el személyesen az íveket, hogy a Fidesz lássa, nem valami háttérhatalom, hanem hús-vér emberek küldték vissza nekik a papírokat. 260 ezer olyan ember küldte vissza az íveket, akiknek elegük van az agymosásból, és nemet mondtak a propagandára.

Szél Bernadett kiemelte, hogy ez nem egy párt-, hanem közösségi akció volt, és ami láthatóvá tette, hogy létezik az a Magyarország, ami változást akar. Az is kiderült – folytatta –, hogy az embereknek elegük van a hatalmi arroganciából, a rendszerszintű lopásból és az intézményesített propagandából – mondta a független képviselő.

Orosz Anna, a Momentum képviselője úgy nyilatkozott: addig folytatják a munkát, amíg véget nem vetnek ennek a romboló rendszernek.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy 2022-es választásokig meg kell őrizni ezt az aktivitást. Teljes körű összefogást kell az ellenzéki pártok részéről, és akkor győzni lehet az országgyűlési választásokon. Egyben ingyenes koronavírus-tesztet követelt a lakosságnak, a bérek 80 százalékának átvállalását, 6,5 százalékos azonnali nyugdíjemelést és a családi pótlék megduplázását.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője azt hangsúlyozta: ez az akció is közelebb visz ahhoz, hogy az ellenzék közös képviselőkkel, közös listán és közös miniszterelnök-jelölttel győzze le a Fideszt a 2022-es országgyűlési választásokon.

Kanász-Nagy Máté az LMP képviseletében úgy vélekedett, hogy a kormánynak a propaganda helyett olyan társadalmi kérdésekről kellene konzultációt folytatnia, mint az elszabadult árak vagy a munkahelyek újrateremtése.

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési frakciójának helyettes vezetője azt mondta, hogy elegük van abból, hogy a közvagyont propagandára használják és az adófizetők pénzét a haveroknak juttatják.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kiemelte: a konzultáció kérdései nem azért íródtak, mert kíváncsiak az emberek véleményére, hanem mert manipulálják az embereket. Ezzel szemben, olyan kérdésekről kéne valódi konzultációt tartani, mint például Paks2 vagy az alapjövedelem – mondta a politikus.

A demonstráció végén a Karmelita Kolostor előtt felhalmozott kérdőíveket egy kukásautóra rakták, amely újrahasznosításra elszállította a papírhalmokat.

Forrás: MTI/Hírklikk