Hadházyék kitartanak és feljelentik Papp Dánielt

Nagy András 2019. január 17. 10:04 2019. jan. 17. 10:04

Hadházy Ákos és Szél Bernadett feljelenti Papp Dánielt, amiért a köztévé vezérigazgatója garázdának minősítette őket.

A továbbra is az MTVA szákházában tartózkodó független országgyűlési képviselők közül Hadházy Ákossal beszéltünk telefonon, aki a Hírklikknek elmondta, nem hagyják annyiban a dolgot, és becsületsértés miatt feljelentik Papp Dánielt. Papp a Hadházyék kérdéseire adott válaszában nevezte garázdáknak az MTVA épületét tavaly decemberben is meglátogató képviselőket, szerinte nekitámadtak a biztonsági őröknek, akik lelkiismeretesen és fegyelmezetten viselkedtek.

Hadházy a Hírklikket arról is tájékoztatta, hogy holnap délelőttig biztosan ott maradnak az MTVA központi épületében, megadva a lehetőséget a köztévé vezérigazgatójának arra, hogy a törvényes kötelezettségének eleget téve fogadja őket. Amennyiben azonban Papp Dániel a következő 24 órában sem mer a szemük elé kerülni, további nyomásgyakorlásra készülhet.

„Az, hogy ez az ember ne álljon velünk szóba, egyetlen esetben történhet meg, hogyha lemond vagy leváltják, aminek egyébként én örülni fogok” – fogalmazott. Azonban ismét világossá tette: amíg Papp a köztévé vezérigazgatója, kötelessége szóba állni velük, olyan ugyanis nincsen, hogy egy hírhamisító vezérigazgató legalábbis ne próbálja meg megmagyarázni, hogyan jöhet le ennyi hamis hír a közpénzből fenntartott állami televízióban – mondta.

Szerdán a Hírklikknek Bárándy Gergely ügyvéd, volt országgyűlési képviselő az üggyel kapcsolatban egyébként azt mondta, Az égvilágon semmi jogellenes nincs abban, hogy két országgyűlési képviselő tartózkodik az MTVA épületében. Szerinte ha már jogellenességről van szó, akkor Papp Dániel viselkedése az, közintézmények alkalmazottjai, beleértve a vezetőket is, ugyanis kötelesek segíteni a képviselők munkáját.