Halálos beteg kisgyerekkel kampányol a keszthelyi Fidesz

Harkai Péter 2020. január 13. 11:34 2020. jan. 13. 11:34

Agydaganattal küzdő kisfiú gyógyulásáért gyűjtenek Keszthelyen. A súlyosan beteg kisfiú állapotát kihasználva kampányol a februári választásra a helyi Fidesz – vidáman, mosolygósan.

Egészségtől és jókedvtől kicsattanó képet posztolt magáról a hétvégén a Fidesz keszthelyi jelöltje, Sáringer-Kenyeres Marcell egy agydaganattal küzdő kisfiú gyógyulásáért megtartott hétvégi jótékonysági koncertről. Hogy nem csak egy ízléstelen véletlenről van szó, azt mi sem bizonyítja megdöbbentőbben, mint hogy szintén a politikai céljait segítendő, pár nappal előbb, már a jótékonysági eseményre invitáló hirdetménnyel reklámozta önnön szolgálatait a közelgő választás fényében.

S tette mindezt egy „Győzni fogunk!” szövegezésű plakáttal, ami eredetileg a beteg kisfiú állapotára utal, de gyomorforgatóan áthallásos a politikai szándékokat illetően. Hogy tudatos kampánystratégiáról van szó, azt a jelenleg hivatalban lévő polgármester, Nagy Bálint képei is igazolják: egy előregyártott tortával egyensúlyozva fényképeztette és posztolta magát közösségi oldalán, az esemény napján, az alábbi szöveggel:

„Nagy öröm látni, hogy már a reggeli órákban mennyien jöttek segíteni a jótékonysági sütivásárra, hogy segítsenek Dávidnak! Aki megteheti, még délután is jöhet a keszthelyi Balaton Színházba, hogy sütivásárlással hozzájáruljon ehhez a nemes ügyhöz! Gyógyulj meg Dávid!”

Keszthelyen négy hét múlva tartanak időközi választást, mivel az október 13-ra kiírt önkormányzati választásokon szavazategyenlőség alakult ki a két jelölt között. Sáringer-Kenyeres Marcell a Fidesz-KDNP és Molnár Tibor a KÉVE színeiben indul február 9-én, az időközi választáson, Keszthely 6-os számú választókerületében.