Halálos medvetámadás volt Székelyföldön

HírKlikk 2019. március 23. 04:30 2019. márc. 23. 04:30

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője elmondta: meghalt az a 35 éves férfi, akire pénteken rátámadt egy medve a Hargita és Maros megye határán fekvő Kőrispatak (Criseni) határában.

A férfi negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor - a sürgősségi bejelentést tevő személy szerint - ráakadtak a medve barlangjára. Az állat súlyosan megsebesítette a férfit, a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket.

A férfihez mentőhelikopter küldtek, de visszafordult, miután a székelyudvarhelyi rohammentősök megállapították a halál beálltát.

Az utóbbi időben egyre több medve tűnt fel Romániában, és több medvetámadásról is beszámolt a sajtó. A medvék túlszaporodása 2016-tól vált nyilvánvalóvá, amikor a Ciolos-kormány a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta.

Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak.

Tavaly szeptemberben Csíkszentkirályon sebesített meg súlyosan egy medve egy 53 éves férfit. Az állat kilövésére végül engedélyt adtak a hatóságok.

Forrás: MTI/Hírklikk