Hamilton régóta fellép az emberi jogok védelmében 

HírKlikk 2021. július 31. 05:00 2021. júl. 31. 05:00

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton a Forma 1 budapesti versenye előtt nagyon egyértelműen állást foglalt a nem heteroszexuális emberek (LGBTQ+) jogait sárba tipró népszavazás ellen – erről világszerte nagyon sok orgánum beszámolt. Köztük volt a Der Spiegel is.

Vettel a pályán tartott sajtótájékoztatón kijelentette: ez kínos Magyarországra nézve, és nem érti, miért küzd a kormány ilyen hévvel az ellen, hogy az emberek egyszerűen szabadon éljenek, úgy, ahogy akarnak.  

Hamilton az Instagram közösségi oldalon biztosította támogatásáról a törvény által érintetteket. „Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető, hogy a hatalom birtokosai ilyen törvényt alkotnak. Mindenkinek jár a szabadság, hogy úgy éljen, ahogy szeretne, akárhogyan szeret, és akárhogyan érzi magát”. Felszólította a magyar embereket, hogy a népszavazáson az LGBTQ emberek jogai mellett foglaljanak állást, mert „a közösségnek nagyobb szüksége van a támogatásunkra, mint bármikor”. Hamilton hosszabb ideje fellép az emberi jogok védelmében, és népszerűségét a problémák kipellengérezésére használja fel – írja a Der Spiegel