Hányástócsa és használt óvszer a játszótéren

HírKlikk 2017. október 9. 04:30 2017. okt. 9. 04:30

A kisgyermekes családok szeretnék, ha teljesen körbekerítenék Kecskeméten a Gyenes téri játszóteret, és kamerát szerelnének fel, hátha akkor kevesebb szemetet, hányástócsát vagy használt óvszert kellene kerülgetniük.

Gyakran hontalanok, részegek, drogosok pihenőhelye is Kecskeméten a Gyenes téri játszótér - olvasható abban a levélben, amelyet ötven aláírással juttattak el a település polgármesteréhez.

Mint írják, rendszeresen megrongálják a játszóeszközöket, a szemetelés pedig mindennapos. Találtak, láttak már használt óvszert és fecskendőt, kerülgethetik a hányástócsákat, és erős a gyanújuk, hogy az egyik mászókatoronyban emberi fekália volt szétkenve.

A cigarettacsikkeken már meg sem lepődnek, az viszont nagyon felbosszantja a szülőket, hogy gyerekeik testi épségét üvegcserepek is veszélyeztetik. A baon.hu-t is megkereső aláírók több fotót is bemutattak a szerkesztőségben a szétdobált szemétről, hányástócsákról, és a szerintük drogot használó fiatalokról, akik a mászókán-hintán ülnek-fekszenek, teljes kábulatban.

A levélírók célszerűnek tartanák, ha a játszótér végig körbe lenne kerítve, ami valamennyire távol tartaná a rongálókat, hajléktalanokat, megakadályozná, hogy a kerékpárosok behajtsanak a játszótérre, és azt is, hogy a kisgyerekek elszaladjanak, elmotorozzanak.

A szülők térfigyelő kamera felszerelését is üdvözölnék, hátha ez visszatartó erővel bírna, vagy segítené a rongálók elkapását.
Forrás: baon.hu