Három év börtönre ítélték a veszélyhelyzet idején kórházi dolgozókra támadó férfit

HírKlikk 2020. július 14. 19:41 2020. júl. 14. 19:41

Három év börtönre ítélte a Szolnoki Járásbíróság – nem jogerősen – azt a férfit, aki a veszélyhelyzet idején sértegette, bántalmazni akarta az őt ellátó kórházi dolgozókat – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kedden.

A távmeghallgatással lefolytatott bizonyítási eljárás után a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt három év börtönre ítélte, és elrendelte a három év felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is – közölték.

A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A közlemény szerint, a férfi április 19-én súlyosan ittas állapotban felhívta a mentőket, hogy koronavírusra jellemző tüneteket észlel magán. A mentők kórházba vitték, ahol több egészségügyi dolgozó rászólt, hogy tartsa be a kötelező egymás közötti távolságot. A férfi erre trágár szavakkal illette a kórház személyzetét, agresszíven viselkedett, az őt csillapítani igyekvő egyik beteghordót ököllel próbálta megütni.

A sértettnek aztán sikerült a vádlottat földre teperni és a biztonsági szolgálat segítségével a rendőrök megérkezéséig a helyszínen tartani – írták.

A beteghordó közfeladatot ellátó személynek minősül – hívta fel a figyelmet a főügyészség.

Forrás: MTI/Hírklikk