Három évet kaphat a Parlament lerohanásával fenyegetőző férfi

HírKlikk 2021. január 16. 04:30 2021. jan. 16. 04:30

A 112-es segélyhívónak azt mondta, hogy terrortámadásra készül.

A hvg.hu számol be arról, hogy meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) annak a férfinak a letartóztatását, aki terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött tavaly decemberben.

A gyanú szerint tavaly december 12-én a férfi egy telefonfülkéből hívta fel a 112-es vonalat, majd az operátornak terrortámadással és a Parlament szilveszteri lerohanásával fenyegetőzött.

A férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt eljárás indult a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségen. A bíróság december 22-én jogerőre emelkedett végzésével idén január 15-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta ezt.

A férfit akár három áv szabadságvesztésre is ítélhetik.

A gyanúsított egy hajléktalan, akinek sem bejelentett munkahelye, sem legális jövedelme nincs és többször állt pszichiátriai kezelés alatt. Mind emellett büntetett előéletű, legutóbb közfeladatot ellátó személy elleni, bántalmazással elkövetett erőszak miatt a bíróság 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Jelenleg két eljárás folyik ellene garázdaság vétsége miatt.

Forrás: hvg.hu