Havas Henrik visszatér

HírKlikk 2018. október 17. 07:43 2018. okt. 17. 07:43

Havas Henrik a magyar keresztapaként emlegetett Radnai Lászlóról szóló könyve hamarosan nyomdába kerül, decemberre pedig a boltok polcaira.

- Találkoztam egy menedzserrel, aki azt mondta, könyvet kéne írnom Radnai Lászlóról, az emlékezetes kecskeméti maffiaper elsőrendű vádlottjáról. Pesten, egy pláza mélygarázsában a kocsimból átszálltam egy Volkswagen Transporterbe. A hátsó ülést befüggönyözték, aztán pár óra múlva egy erdő közepén szálltam ki. Halastó, kúria, illetve egy szobalány fogadott, aki németül kérdezte, mikor óhajtok vacsorázni. Aztán az asztalnál ott ült Radnai, majd péntek estétől hétfő reggelig mesélt – mondta Havas a Blikknek.

 

– Radnai úr többször is elmondta nekem, hogy nem válaszol a kérdésemre, mert államtitokról van szó, így aztán senki ne számítson arra, hogy majd éppen én leszek az, aki óriási titkokat fecseg ki a könyvében. 

A kecskeméti maffiaper után Radnai László 12 év letöltendőt kapott. Egészségi állapota megromlását követően, hat év után szabadult, állítólag vádalkuval, majd orgazdaság miatt 2014-ben ismét rács mögé került.

Idén januárban új személyazonossággal került be a tanúvédelmi programba a feleségével, miután állítólag vallomást tett egy évtizedekkel korábbi gyilkossági ügyben. Nemrégiben felmondta a tanúvédelmet, mert elégedetlen volt az állammal kötött alkuban garantált egészségügyi ellátással.

Forrás: Blikk