Havas Henriknek egy Kádár-sztori jutott eszébe Hódmezővásárhelyről

HírKlikk 2018. március 1. 06:00 2018. márc. 1. 06:00

A Fidesz hódmezővásárhelyi vereségét követően Havas Henrik is megosztotta véleményét a nyilvánossággal. A Tanár Úr meglepő visszafogottsággal nyilatkozott Orbán Viktorról.

Havas Henrik a vasárnapi hódmezővásárhelyi Fidesz-vereség után Orbán Viktorral kapcsolatban egy Kádár Jánosról szóló történetet osztott meg közösségi oldalán:

Orbán Viktor a frakcióülésről igyekezve – meglepő módon – szóba állt a HVG riporterével. A rövid interjút azzal fejezte be, hogy számára az áprilisi országgyűlési választás tétje az, hogy Magyarország bevándorló ország lesz-e, vagy nem.


Biztos vagyok abban, hogy nem ez a választás igazi tétje! Nem is értem, hogyan tarthat ki Orbán Viktor a „Sorosozás”, a kifejezetten kudarcos kampányötlet mellett akkor, amikor – hogy csak egyetlenegy dolgot említsek – körülbelül egymillió nyugdíjas él havi százezer forintnál kevesebből?

Hogy lehet az, hogy a magyar miniszterelnök nem beszél árakról, bérekről, egészségügyről, oktatásról, versenyképességről, korrupcióról, úgy általában az életünkről?

Orbán Viktor még annyi fáradtságot sem vesz, hogy mondjon pár közhelyet.

A nyolcvanas években parlamenti tudósítóként jelen voltam a parlamentben, amikor Kádár János ott utoljára szólalt fel. Ez 1987 tavaszán volt, az adóreform vitájában. Abban az évben naplót írtam. Késő este, amikor hazaértem, azt írtam a füzetembe, hogy a mai nappal véget ért a Kádár-rendszer.

Kádár a beszédében valahogy így fogalmazott: „Mostanában felteszik a kérdést, hogy meddig marad a vörös csillag a kupola tetején? A vörös csillag örökké ott lesz, mert dolgozó népünk pontosan tudja, mit köszönhet a vörös csillagnak. Csak két dolgot említek elvtársak: az ingyenes egészségügyet, és az ingyenes oktatást.”. 


Szünetben a zsúfolt büfében egy képviselő hangosan azt mondta, hogy ez a vénember meddig mondja még a hülyeségeit? Körülnéztem, és csupa bólogató, mosolygós arcot láttam. Hát, igen! Kádár, a vén hülye, még azt is vállalta, hogy a szocialista Magyarországon proletárdiktatúra van. Nem tagadta le, hogy nincs piacgazdaság, van viszont egypártrendszer.

Kádár kommunista volt. Volt hobbija is, a sakk meg a vadászat. Ehhez annyit hozzátennék, hogy Semjén és Lázár is vadászik, kár, hogy nem sakkoznak, viszont ők nem kommunisták, hanem keresztények és demokraták.