„Havi szinten egy lottónyereményt visznek haza Orbán emberei”

HírKlikk 2019. május 2. 10:41 2019. máj. 2. 10:41

A szocialistáknak az a legfontosabb, hogy a magyar munkahelyeket magyarok töltsék be, ehhez pedig bért kell emelni – hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában május 1-én.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke egy nyíradonyi majálisról érkezett a stúdióba. Mint mondta, a Hajdú-Bihar megyei város Bokréta utcai szegénytelepén több száz család jött össze a rendezvényre, amely annak ellenére nagyon jól sikerült, hogy torokszorító történetekkel szembesültek a hozzájuk látogató politikusok. Komjáthi szerint jelzésértékű, hogy Nyíradonyban ezúttal a Jobbik helyi vezetői, valamint a cigányszervezetek vezetői is jelen voltak, akik kezet fogtak egymással, mert érzik, hogy közösen kell tenni ezekért a családokért.

Az MSZP szerint európai szinten kellene megállapítani nem csak a minimálbért, de például a családi pótlék összegét is, ami lassan egy évtizede nem emelkedett. Vagy ott van az európai rekordnak számító 27%-os áfa, a szegények adója, amiből „havi szinten egy lottónyereményt visznek haza Orbán emberei” amit le kellene csökkenteni – mondta.

Emellett tűrhetetlennek nevezte, hogy azok a pénzek, amelyeket ezekre az emberekre kellene fordítani, azok minden másra mennek, csak rájuk nem. Azt a legszegényebbek is látják, hogy ma Magyarországon az, ami épül, az európai uniós pénzből épül (…) de azt is tudják egyébként, hogy azok a gazdag emberek, akik jönnek mennek a hatalmas autóikkal, azok az ő bőrükön gazdagodnak” – jelentette ki Komjáthi.

Az MSZP alelnöke a műsorban arról is beszámolt, hogy április 8-a óta több mint 4000 kilométert tettek meg a szocialisták az országban, közel 70 települést jártak be.

Forrás: Hírklikk