Hazánk, Kipcsakisztán (Országismertető)

Föld S. Péter 2019. október 16. 16:04 2019. okt. 16. 16:04

Orbán Viktor a Türk Tanács legutóbbi ülésén egy sokak számára új, iskolákban még nem tanított tudományos tételt fogalmazott meg. Mint mondta, sok magyar vérében kipcsak vér csordogál. A Hírklikk összegyűjtötte, hogy mit kell tudni Kipcsakisztánról.

Kipcsakisztán államformája: demokratikus diktatúra. Az ország élén a nép által választott örök és megbonthatatlan Kedves Vezető áll.

Területe: az elmúlt 99 évben nem változott, bár lenne rá igény.

Földrajzi fekvése: Kipcsakisztán Európa közepén, Kelet és Nyugat között félúton helyezkedik el, a megújuló ideológiai áramlatok hatására hol erre, hol arra sodródik. Miután az ország élén álló Kedves Vezető szerint Európa hanyatlik, napjai meg vannak számlálva és a szakadék szélén tántorog, (a régi vicc szerint mi egy lépéssel előbbre járunk) Kipcsakisztán újabban Ázsia felé veszi az irányt.

Fizetőeszköz. Kipcsakisztán hivatalos fizetőeszköze a forint, amelynek árfolyamát az ország vezetői rugalmasan változtathatják. Ha a Kedves Vezető, vagy a jegybank elnöke megszólal, a forint gyengül, ha csöndben vannak, erősödik.

Beszélt nyelvek. Kipcsakisztán hivatalos nyelve a magyar, de terjed a rovásírás, valamint az Orwell könyvéből megismert újbeszél. Utóbbi nagyon hasonlít a magyarhoz, ám a szavak jelentése más, mint a 2010 előtt használt magyar nyelvben. Valamit megvédeni például újbeszélül azt jelenti, hogy elvenni, ellopni, megszüntetni. Az azonnali és radikális adócsökkentés adóemelést jelent, az egymillió új munkahely közmunkát, a polgári erkölcs pedig luxusjachton történő félredugást.

Gazdaság. Kipcsakisztán fejlett gazdasággal rendelkezik, Európa és a világ irigyli a tündérmesének nevezett magyar csodát. Meghatározó termékek az ősmagyar agysebészet, a fogturizmus, a görögdinnye, valamint a hungarikumként kezelt Coca-Cola.

Pártok. Kipcsakisztánban többpárti egypártrendszer van.

Vallás. Kipcsakisztánban vallásszabadság van, ennek megfelelően egyetlen vezető vallás elfogadott: a Fidesz iránt érzett feltétlen és kontroll nélküli lojalitás.

Életszínvonal. Kipcsakisztánban az életszínvonal folyamatosan és rohamosan növekszik, s bár jelenleg még nem éri el azt a szintet, amelyet hamarosan meghalad, a kilátásokat bíztatónak mondják.

Oktatás. Kipcsakisztánban az oktatás mindenki számára ingyenes, de fizetni kell érte.

Nemzetközi kapcsolatok. Kipcsakisztán nemzetközi tekintélye számottevő, aminek jele az is, hogy számos ismert és tekintélyes politikai vezető fordul meg az országban. Nemrégiben például Donald Trump amerikai elnök egyik volt iskolatársának közeli névrokona érkezett turistaként a Hortobágyra, egy Angel Merkel német kancellárra hasonlító párizsi zongorahangolónő pedig a budapesti Halászbástyán gyönyörködött a panorámában. De volt már itt Vlagyimir Putyin egykori óvónőjének nagyobbik unokája, és Kim Dzsong Un egyik hasonmása is érvényes meghívással bír.

Éghajlat. Kipcsakisztán éghajlata európai, de már folyik az egyes éghajlati viszonyok átnevezése. Hamarosan megszűnik a napi középhőmérséklet, utóbbi neve a tervek szerint népi középhőmérsékletre változik.