Herczeg Zoltán: Telitalálat, ez a mi Hazánk! Hagy’ lássa a nagyvilág!

HírKlikk 2021. december 19. 13:00 2021. dec. 19. 13:00

„Benne van ebben a ruhakölteményben a teljes elmúlt 30 évünk, ha nem 500. Bravó, volt humora és töke az alkotónak...” – kommentálta az elmúlt napok egyik, Magyarország számára több, mint szomorú botrányát Herczeg Zoltán divattervező. Mint a magyar sajtóban – képekkel gazdagon illusztrálva – a héten végigfutott a hír, sikerült leégetnünk magunkat a Miss Universe világdöntő fellépőruhás felvonulásán. A magyar induló egy tízezer forintos Zara ruhában, viszont egy méretes magyar zászlót lobogtatva díszelgett a hazájuk kultúrájából is bemutatni hivatott bemutatón.

A többi között a Telex is beszámolt róla, az izraeli Eilatban megrendezett, 70. Miss Universe szépségkirálynő-választáson a világ legkülönfélébb országában megválasztott szépségkirálynők vettek részt. Ők nemcsak hazájuk színeit képviselték, de egy pici darabot meg is mutattak nemzetük hagyományaiból, kultúrájából. Sokan valamilyen erős üzenettel álltak a színpadra, mások nemzeti kultúrájukat, hagyományaikat felidéző, szemet kápráztató alkotásokban vonultak fel. Nem úgy a magyar szépségkirálynő: ő egy olyan rövid, tűzpiros flitteres koktélruhában lépett fel, a magyar zászlót lengetve, amely a spanyol fast fashion márka, a Zara kínálatában szerepel, és 9995 forintért bárki számára megvásárolható. 

Akit érdekel, hogy az indulók milyen ruhakölteményekben vonultak fel, az az alábbi – igaz, meglehetősen hosszú (a mi lányunk 55.21-től látható) – videófelvételen megnézheti. Azok számára, pedig akiket csak egy-egy ruha érdekel, elég, ha csupán bele-belenéznek a filmbe, garantáltan nagyon érdekes és impozáns ruhákat fognak látni. No meg a magyar induló Zara-miniruháját, s mellé az óriási magyar zászlót.  

Így látja a divattervező

A nemzetközi szépségversenyeken általában a hazai tervezők ruhájában szokták képviselni a nemzetüket a delegáltak. Ennek fényében is érdekes Herczeg Zoltán véleménye. Az ismert divattervező sem hagyta szó nélkül a történteket, a Facebookon fellelhető posztjában a többi között leszögezte, „Nem értem, mit nem értetek. A feladat tudtommal az volt, hogy minden nemzet a hazájára legjellemzőbb ruhakölteményben engedje pástra a szépségeit. A miénk lett a legjellemzőbb, tehát megint mi győztünk: egy ócska, kínai, állítólag Ali-express-es (de lehet, hogy zará-s), pár ezres, flitteres miniruha, egy hatalmas, címeres, büszke nemzeti lobogóval eltakarva, elmázolva, elmismásolva. Benne van ebben a ruhakölteményben a teljes elmúlt 30 évünk, ha nem 500. Bravó, volt humora és töke az alkotónak... 

Telitalálat, ez a mi Hazánk! Hagy' lássa a nagyvilág.

Jaaaa, és több tiszteletet a magyaroknak!!!

(Már csak a végszámlára lennék kíváncsi, azzal lenne teljes a kép. És végtelenül sajnálom a magyar szépségünket, hozzá is mélyen méltatlan ez az egész.)”

Forrás: Hírklikk