Hétfőtől ránk szakad a digitális mennyország

Föld S. Péter 2020. március 15. 05:31 2020. márc. 15. 05:31

Péntek, 13. A nap, amikor Orbán Viktor megvilágosodott. Reggel még azt mondta a rádióban, hogy nem kell bezárni az iskolákat, mert a gyerekek úgysem fognak megbetegedni, a tanárok meg, ha nem dolgoznak, nem kapnak fizetést. Estére rájött, hogy „tantermen kívüli digitális munkarend lesz érvényben”. Hétfőtől minden diák és tanár digitális.

Ilyen egyszerű ez: megváltozunk varázsszóra. Pénteken reggel még az avítt, hátrafelé nyilazós, árvalányhajas, poroszos iskola a menő, hétfőn reggeltől pedig már digitális tanrendben oktatunk. Egyetlen hétvége elég ahhoz, hogy a digitális oktatás összes feltétele megteremtődjön. Annak ellenére, hogy a miniszterelnöknek vannak aggályai. „Most ezt idő előtt kell indítanunk. Lehet, hogy döcögni fog, de még mindig sokkal jobb, ha folytatjuk a tanítást digitális eszközökkel, mintha ezt egyáltalán nem tennénk, és a tanulási időszak véget érne.”

Vagyis, hétfőre minden iskola minden diákjának lesz saját laptopja, vagy tabletje. És nemcsak dísznek, nehezéknek, hanem használni is tudja azokat. És persze a tanároknak is lesznek korszerű felszereléseik, azoknak is, akik ma még azt sem tudják, mi fán terem az internet. Egy hétvége erre is elegendő, a nagy mutatványos sok csodát tett már az ő népével, miért épp a digitális oktatás fogna ki rajta.

Főleg, hogy szemmel láthatólag ő maga sem tudja, mi fán terem. Nemrégiben még azzal dicsekedett, hogy a mobiltelefonját sem tudja kezelni.

És lesznek digitális tananyagok, bármit is jelentsen ez a kifejezés. Azt ugyanis biztosan nem jelenti, hogy mostantól Skype-on tanítjuk a Walesi bárdokat. Már amennyiben tanítjuk egyáltalán. Mert a vers tele van mindenféle felségsértő, eretnek gondolattal.

Akkor már inkább adjátok vissza a hegyeimet.

A digitális oktatáshoz digitális tananyag szükséges. amit évekig kell tanulni és tanítani – nem a gyerekeknek, hanem az őket okító tanároknak.

Lehet, hogy döcögni fog, mondta Orbán Viktor. Mást sem fog az, mint döcögni, picinycsibém! Ti vagytok itt a legnagyobb döccenő, a magatokat NER-nek becéző hazugságbrigád. Jövőre be akartátok vezetni a digitális oktatást? Akkor idáig miért nem hallottunk erről egyetlen árva szót sem? Migránsokról hadováltatok és Sorossal riogattátok a megvezetett szerencsétleneket.

A digitális oktatás, picinycsibém, nem az, amire te gondolni méltóztatol. Hogy van egy laptopunk, amiről azt sem tudjuk, hogyan kell bekapcsolni.