Hétpártivá bővült az összefogás Karácsony Gergely mögött

HírKlikk 2019. augusztus 22. 11:56 2019. aug. 22. 11:56

Hatpártiból immár hétpártivá bővült a teljes ellenzéki összefogás, minden készen áll, jelentették be a sajtótájékoztatón.

„Sikeresen zárultak a tárgyalások a Liberális Párttal”, – indították a Gy. Németh Erzsébet, Karácsony Gergely, Sermer Ádám és Molnár Zsolt részvételével augusztus 22-én, Budapesten a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatót a közös ellenzéki összefogás képviselői. A képviselő így örömmel jelenthette be a választóknak: „a premierre minden összeállt!”

Sermer Ádám a liberálisok képviselője elmondta: „Karácsony Gergely főpolgármesteri kampánya mellett fogom a munkámat folytatni, és e mellett a megállapodásunknak nagyon sok közös eleme van. Ezek közül az egyik, amely már nyilvános, hogy Budapest V. kerületében Szabadai Viktor az egyik képviselőjelölt.” Sermer azt is elmondta, hogy olyan megállapodást kötöttek, amely lehetővé teszi, hogy „októbertől már ne Tarlós István, hanem végre egy olyan vezetője legyen a fővárosnak, aki nem egy állampárti helytartó, nem kiszolgálója az állampárti akaratnak, hanem valóban a polgároknak szenteli a figyelmet, sőt kiemelten a polgárok véleménye alapján határozza meg az önkormányzat vezetését!”

Sermer Ádám megköszönte az összes, immár 10 hónapja dolgozó szervezetnek, közöttük számos civil szervezetnek és szakembereknek, hogy összeállt a koherens, új városvezetésről szóló, polgári Budapest program és hozzátette: „A főpolgármester jelölti székbe most már kizárólag Karácsony Gergely áll az ellenzéki oldalon.”

Karácsony Gergely a hétpárti ellenzék főpolgármester-jelöltje kiemelte az ellenzéki szavazóbázis sokszínűségét: „Pontosan tudjuk, hogy a választók többsége változást akar, és azt is tudjuk, hogy ez a változást akaró sokaság nagyon sokszínű. Nagyon sokféle politikai gondolkozású és élethelyzetű polgár tartozik közéjük. Sokan vannak a változást akaró választók között konzervatív gondolkozásúak, akik azért akarják a Fideszt leváltani, mert úgy érzik, hogy szeretett városukat tönkreteszik, az épített és a természetvédelmi fontos örökségünket lerombolják. Vannak közöttünk sokan zöldek, akik azt akarják, hogy a város élhetőbb legyen, vannak közöttünk szociáldemokraták, akik azt szeretnék, hogy ez a város szolidárisabb legyen és vannak liberálisok, akik egy szabadabb városban akarnak élni.”

Karácsony az ellenzék előtt álló feladatokról elmondta: „Nekünk az a dolgunk, hogy ezt a sokszínű, változást akaró többséget képviseljük! Az ellenzéknek egy jelöltje van, a Fidesznek pedig több, így tehát azok a választópolgárok, akik úgy érzik, hogy minden rendben van, és nincs szükség változásra, azok több jelöltre is szavazhatna: akár Tarlós Istvánra, akár azokra a jelöltekre, akik még a Fidesz támogatásával elindultak. Mindazon emberek viszont, akik változást akarnak, és ennek a változásnak a részeseivé akarnak válni, azoknak egy jelöltjük van, mégpedig az előválasztás győztese: Karácsony Gergely, és én azt vállalom, hogy azt a sokszínű tábort, amely mögöttem áll, ebben a sokszínűségében fogom megőrizni és képviselni.”

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt végezetül összefoglalta az új, hétpárti megállapodás lényegét: „Az a megállapodás, amelyet kötöttünk a jövőről szól, arról a tartalomról, arról az ajánlatról, amelyet adni szeretnénk. Teljes körű az együttműködés, indul a kampány, és már közösen fogjuk gyűjteni az aláírásokat, közösen fogunk indulni annak érdekében, hogy a változást akaró többséget közösen képviseljük!” – zárta szavait Karácsony Gergely.

Molnár Zsolt, országgyűlési képviselő az MSZP részéről kijelentette, úgyis lehet fogalmazni, hogy létrejött az „Összefogás+”, így tovább nőtt Karácsony Gergely főpolgármesteri esélye és többek közt Tüttő Kata esélye is azzal, hogy újabb szövetségesek csatlakoztak ahhoz a küzdelemhez, amelyről Karácsony Gergely is beszélt, hogy a változást akarók többsége elnyerje mind a főpolgármesteri tisztséget, mind a kerületi polgármesteri tisztségek többségét.

Molnár Zsolt hozzátette „(…) Azért is jeles nap a mai, hiszen a mai napon minden olyan nyitott kérdés, amely akadálya lehetett volna a teljes körű együttműködésnek, elhárult. Örömmel mondhatom, hogy van már Ferencvárosban közös polgármesterjelöltünk, Csepelen is a Momentum visszatért a teljes körű együttműködéshez; közös listán, közös jelöltekkel indulunk, ezért köszönöm mindenkinek, akik az elmúlt 1 évben segítette azt a munkát, hogy létrejöjjön a változás esélye, létrejöhessen az, amiről sok szavazó álmodozik, hogy végre induljon el az a változás, ami 2022-ben kormányváltáshoz is vezet.” – foglalta össze a sajtótájékoztatón a bejelentések lényegét Molnár Zsolt, az Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője.

Forrás: Hírklikk