Hiába kért tesztet, most az életéért küzd

HírKlikk 2020. november 28. 06:30 2020. nov. 28. 06:30

Lélegeztetőgépen van egy cukorbetegséggel és magas vérnyomással küzdő 45 éves férfi, aki hiába kérte háziorvosát, nem tesztelték koronavírusra.

Az RTL Klub Híradójának a férfi sógora számolt be a részletekről, egyebek közt arról, hogy a férfi korában két agyi infarktuson is átesett már. 

Hőemelkedés és rossz közérzet miatt fordult háziorvosához, de ezek a tünetek nem feleltek meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ által a tesztelés megrendeléséhez kiadott protokollnak, ezért az orvos nem kért PCR-tesztet, csak antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott. A férfi állapota azonban egyre romlott, és bár próbáltak hozzá mentőt hívni, elsőre a mentőszolgálatnál is inkább az addigra folyamatosan 39-40 Celsius fokos láza csillapításához adtak tanácsokat.

A hétvégén aztán eszméletét vesztette, ezt követően a háziorvos hívására már jött a mentő és kórházba, lélegeztetőgépre került a férfi. Mindkét tüdeje összeomlott, és nincs jól. 

Háziorvosa szerint ő betartotta a szabályokat. Egy másik, a híradóknak nyilatkozó orvos szerint viszont a legkisebb gyanú is indokolhatja a tesztet, pláne, ha valakinek alapbetegsége is van.

Forrás: RTL