Hihetetlen bravúrt hajtott végre a közszolgálati televízió

HírKlikk 2021. március 17. 19:05 2021. márc. 17. 19:05

Sikerült úgy bemutatnia az M1-nek a Belgiumban „tomboló” járványt, hogy véletlenül se említse a sokkal rosszabb magyar adatokat.

A 444 vette észre, hogy „Belgiumban már azt sem tudni, hogy a harmadik, vagy a negyedik hullám tombol” címmel számolt be a magyar közszolgálati televízió annak az országnak a járványügyi helyzetéről, amelynek fővárosa Brüsszel.

A köztévének köszönhetően megtudhattuk, hogy egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Belgiumban a héten elérik napi szinten a háromezer új fertőzöttet. Azt természetesen nem említették, hogy a tudósítás időpontjában Magyarországon a naponta jelentett új fertőzöttek heti átlaga 7700 fő volt.

Azt is megtudhattuk az adásból, hogy Belgiumban több mint kétezer koronavírusos beteget ápolnak a belga kórházakban. Azt azonban nem említették meg, hogy nálunk a keddi jelentés alapján közel 10 ezer embert ápolnak a kórházakban, miközben Belgiumban 1,6 millió fővel több ember él.

Kiemelte a köztévé azt is, hogy 300 belga van lélegeztetőgépen, arról a szörnyű adatról viszont elfeledkeztek, hogy nálunk ez a szám már 1067.

Egyetlen összehasonlító adat hangzott el: Belgiumban feleannyi ember kapta meg az első vakcinát, mint Magyarországon.

Forrás: 444.hu