Hivatalosan is közszereplő Mészáros Lőrinc

HírKlikk 2021. január 22. 19:10 2021. jan. 22. 19:10

A Kúria kimondta, hogy a milliárdos vállalkozó hiába nem politikus, személyével kapcsolatban „a vélemény-nyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak”.

Kimondta a Kúria, hogy Mészáros Lőrinc gazdasági tevékenysége kapcsán közszereplőnek minősül – írja a 444. A legfelsőbb bírói fórum döntése abban a perben született, amelyet a milliárdos vállalkozó indított egy, a Válasz Online-on megjelent cikk miatt.

A cikkben a lap azt részletezte, hogy miként szerezte meg Mészáros egyik embere, Vörös József ügyvéd a portál elődje, a Heti Válasz című hetilap teljes online archívumát.

Mészáros pert indított a portál ellen, mert vitatta, hogy neki bármi köze lenne a hetilap archívumához.

A bíróság első-, másod-, és immár harmadfokon is kimondta, hogy a Válasz cikkében szereplő információk – ahogy írják – elegendő ténybeli alapot biztosítottak ahhoz a következtetéshez, hogy „a versengő pályázatok nem egyéni üzleti döntések voltak, hanem annak hátterében a felperes érdekköre áll”.

A Kúria kimondta emellett azt is, hogy bár amióta nem Mészáros Felcsút polgármestere, azóta nem politikus, de ettől még „a gazdasági életben betöltött szerepét illetően, a személyével kapcsolatban a vélemény-nyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak”.

A döntésnek persze arra nincs hatása, hogy kinél van a Heti Válasz 18 évet felölelő archívuma, így az a lap korábbi munkatársai helyett továbbra is a Mészároshoz köthető Vörös József tulajdona – jegyezte meg a 444.

Forrás: 444.hu