Hogyan jár a 2,5 millió a családi autóra?

HírKlikk 2019. augusztus 19. 14:00 2019. aug. 19. 14:00

Július elsején életbe lépett a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program. Nem véletlen tehát, hogy a családi autók iránt jelentősen megnőtt a kereslet az elmúlt hetekben.

Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Lényeges feltétel, hogy a 2,5 millió forintos támogatás az autó árának maximum 50 százalékát teheti ki. Ezt nem utólag térítik vissza, hanem már ennyivel kevesebbet kell eleve kifizetni - írja a portfolio.hu.

Fontos szabály, hogy 3 éven keresztül nem adható el a személygépkocsi, emellett Családbarát Magyarországért feliratú matricákkal látják el a kocsikat. A program 2022 végéig fut.

A támogatást legalább három, családi pótlékra jogosult gyerek után lehet kérni, de már az anya várandósságának 12 hetében lévő gyermek is beszámítható. Feltétel továbbá, hogy a szülők egyikének legyen B-típusú jogosítványa, továbbá feltétel, hogy az igénylőnek ne legyen köztartozása, és Magyarországon bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye legyen.

Forrás: Portfolio