Hol van Nikola Gruevski?

HírKlikk 2018. november 15. 15:09 2018. nov. 15. 15:09

Hogyan fordulhat elő, hogy a kormány befogad egy olyan bűnözőt, akinek nincs útlevele, ráadásul semmi keresnivalója nincs Magyarországon? - tette fel Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a kérdést, mai rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Tóth Bertalan hozzátette: világos választ akarnak kapni a kormánytól, hogy hol van Nikola Gruevski. Hol van az a politikus, akit a saját hazájában a bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélt?

"A Fidesz folyamatosan arról papol, hogy mindenki, aki biztonságos harmadik országból érkezik, annak egy tranzitzónában kell várakoznia, amíg elbírálják a menedékkéremét.  Ráadásul, amíg Nikola Gruevski Magyarországon bujkál, harminc magyar rendőrt küld le a kormány a macedón határ védelmére" - hangsúlyozta az szocialisták elnöke.

"Ennek a kérdésnek nemzetbiztonsági, külügyi és rendészeti vonatkozásai is vannak, ezért felszólítjuk a kormányzati szerveket, hogy adjanak objektív, hiteles tájékoztatást, hogyan fordulhatott elő ez a gyalázatos ügy"

- ezt már Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke mondta.

Molnár felszólította Orbán Viktort és Pintér Sándort, hogy hétfőn a Parlamentben, adjanak választ a következő kérdésekre:

- Hol és mikor lépett be Magyarország területére Gruevski?

- Milyen jogi eljárás keretében tartózkodik Magyarországon?

- Van-e VIP státusza?