Holoda közös jelöltként indul Hajdúszoboszlón

HírKlikk 2019. augusztus 14. 18:33 2019. aug. 14. 18:33

Az LMP kivételével a teljes ellenzék támogatásával indul októberben a polgármesteri székért Holoda Attila, jelenlegi alpolgármester, mégpedig az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület jelöltjeként. Az olajmérnök, közgazdász, volt energiaügyi helyettes államtitkár Facebook posztban jelentette ezt be. A várost 29 éve irányító polgármester is őt ajánlja. Ellenfele is függetlenként indul, civil szervezet ajánlásával, a Fidesz támogatásával.

Holoda azt is tudatta, hogy a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, a Szolidaritás Mozgalom éppen úgy támogatja a jelölését, mint a Márki-Zay féle Mindenki Magyarországa Mozgalom és a V21. Jelezte, hogy rövidesen bemutatja a közös választókörzeti jelölteket is, akiknek a személye a pártokkal történő összefogás mellett, az eddigi munkájuk folytonosságát, de a megújulást is fogja tükrözni.

Hangsúlyozottan nem független, hanem civil polgármester szeretne lenni, hiszen „egy polgármester sohasem lehet független saját választóitól éppen úgy, mint azoktól a pártoktól sem, akik támogatják, akik az országosan elindult összefogás részeként megpróbálják megtörni a kormányzó Fidesz túlburjánzó hatalmát”.

Holoda nem akárki ajánlásával indul: a dehir.hu írta meg, hogy 29 év után nem kíván tovább polgármester lenni a várost 1994 óta irányító Sóvágó László, aki Holoda Attila alpolgármestert ajánlja maga helyett a választók figyelmébe. Facebook videóüzenetében  a  többi között kifejtette: ha Holoda Attilát megválasztanák polgármesternek, ő alpolgármesterként segíthetné a munkáját, biztosítva így a folyamatosságot.

Sóvágó László azzal indokolta a döntését, hogy a legutolsó választáson elhatározta, ha sikerül egy olyan embert találnia a közéletben, aki képes a polgármesteri feladatok ellátására, ő akkor befejezi. Az 5-ös számú választókerületben egyébként elindul egyéni képviselőjelöltként.

Holoda ellenfele a 2015-ben helyi lokálpatrióták által alapított Modern és Innovatív (MI) Hajdúszoboszlóért Egyesület által felkért Czeglédi Gyula, a fürdő vezérigazgatója lesz. Támogatóihoz csatlakozott a Hajdúszoboszlói Fiatalok Fóruma is, majd mögé állt a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk Mozgalom és az LMP  – az akkori (júniusi)  híradások  pedig a Jobbikot is a támogatói közé sorolták, de a jelek szerint a párt végül meggondolta magát.

Holoda Facebook posztjában a többi között arról is írt, hogy „őszintén hiszek abban, hogy az 5 évvel ezelőtt elkezdett önkormányzati munkánkkal jó úton járunk, ezt a munkát szeretnénk folytatni a jövőben is, de mostantól megújult, lendületesebb és energikusabb csapattal... Én az aktív és kölcsönös párbeszéd híve vagyok... sohasem ellenségnek, hanem ellenfélnek tekintettem a politikai riválisaimat. Ez így lesz a jövőben is.”

Forrás: Hírklikk