Holtan találták meg a CEU diákját, aki márciusban eltűnt

HírKlikk 2020. július 8. 20:15 2020. júl. 8. 20:15

A Pestisrácok nevű kormányzati propaganda portál akkor azt állította, hogy a pakisztáni diák bizonyára koronavírus fertőzött, de nem akar karanténba vonulni, ezért tűnt el.

A propaganda lap – bizonyítékok nélkül – azt állította, hogy Raza Khan koronavírus hordozója lehet, miután közvetlen ismerősei azok az irániak, akiket az elsők között szállítottak a Szent László Kórházba és helyeztek karanténba. Azt is közölte, hogy a pakisztáni diák nem akart karanténba kerülni és azért tűnhetett el. 

A CEU már akkor cáfolta a Pestisrácok cikkét, hangsúlyozva, hogy nincs tudomásuk olyan információról, amely alátámasztaná, hogy a diákjuk megfertőződött volna a vírussal. 

Az Index megtudta, nemrég holtan találtak rá Raza Khanra, de a halálának körülményei nem ismertek. A lap birtokába került egy levél, amit Michael Ignatieff, a CEU rektora és elnöke írt. Ebben a rektor tudatja, hogy Raza Khan holttestét a hozzátartozói hazaszállíttatták Pakisztánba. A CEU vezetése sem ismeri a fiatalember halálának körülményeit.

Szóval, már megint lelepleződött egy álhír...

Forrás: Index