Horn Gábor: Orbán Viktor és csapata leginkább az erőből ért

HírKlikk 2021. december 2. 09:04 2021. dec. 2. 09:04

A fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodás aláírása után, hétfő délután megérkezett a 12 milliárd forint a főváros számlájára – jelentette be a főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Ez a 12 milliárd forint nagyon sok ahhoz képest, hogy más területekre mennyi pénzt költ el a fővárosi vezetés. Az egészségügyi fejlesztésekre szánt 10 milliárd forintot is megkapta végül a főváros, bár határidőn túl. Karácsony Gergely főpolgármester elmondása szerint 15 ezer forintot vettek el minden budapesti lakostól, mert ennyivel nőtt a szolidaritási adó ahhoz képest, amikor még Tarlós István volt a főpolgármester. A kormány szerint ez a koronavírusnak tudható be.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke az ATV Start című műsorában elmondta: „az látszik most már az elmúlt 11 év alatt – de ezt előtte is tudtuk már –, hogy Orbán Viktor és csapata leginkább az erőből ért”. A kormány az utóbbi időben csak akkor volt hajlandó meghátrálni, ha hatalmas ellenállással találta magát szemben, mint például tüntetések, erődemonstráció.

A főváros esetében ez a BKV leállításának fenyegetése volt, valamint az atlétikai vb megvétózása, amire szintén nem került sor. A Fudan Egyetemről szóló népszavazás csak a választások után lesz – az elnök szerint. A stadionépítés is egy presztízs-beruházás, a főváros viszont kompromisszumra kényszerült – folytatta.

Horn Gábor szerint egyre jobban érezhető a főváros-ellenes politika, azonban, ha valaki teljesen elveszíti az ország szívének támogatását, akkor nem lehet megnyerni a támogatásokat, pont úgy, ahogyan kiemelik, hogy vidék nélkül sem lehet ezt megtenni. Lázár János kijelentése is – a budapestiek „kibicskázzák” a dél-alföldiek, Palkovics László zsebéből a pénzt, és nem lehet mindig csak Budapestre költeni” – pont a magyar közállapot borzalmasságát támasztja alá szerinte, mint ahogy az is, hogy Lázárnak eszébe sem jutott meghívni a szegedi és hódmezővásárhelyi polgármestereket a tram-train átadására – fejtette ki Horn.

Érdekes, hogy éppen április 15-ig lehet ingyenesen utazni a vonalon, illetve felmerül a kérdés, hogy miért pont a szegedi és hódmezővásárhelyi lakosságot ajándékozza meg Lázár János, és mit ad ajándékba, hiszen valakinek ki kell fizetnie ezeket a jegyárakat. Ezt a szocializmushoz hasonlította a Republikon vezetője, politikai fennhéjázásról beszélve.

„Akik eddig hülyének nézték a választókat – Orbánék eddig ezt nem tették – azok mindig megbuktak” – hangsúlyozta, ugyanis a választók lenézését jelenti, ha azt hiszik, hogy a választók nem értik, hogy miről szól ez a gesztus.

Forrás: atv.hu