Horváth Csaba: esélyteremtő és zöld költségvetése lesz Budapestnek

HírKlikk 2020. február 26. 18:58 2020. feb. 26. 18:58

Az MSZP budapesti frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a büdzsé nem tartalmaz majd források nélküli feladatokat. Ennek ellenére, a „budapestiek köré épít" olyan szolgáltatásokat, amelyekből az elmúlt években hiány volt.

Az MSZP budapesti frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a büdzsé nem tartalmaz majd források nélküli feladatokat, ennek ellenére a „budapestiek köré épít" olyan szolgáltatásokat, amelyekből az elmúlt években hiány volt.

Kiemelte, a költségvetés problémái nem a városvezetésen múlnak, hanem abból erednek, hogy a fővárosiak minden befizetett 10 forint adójukból csak 20 fillért kapnak vissza, ami kevés a fejlődéshez.

Horváth Csaba aláhúzta, az MSZP a következő években mindent meg fog tenni, hogy ezen változtathasson, és ennek érdekében tárgyalásokat kezdett a Párbeszéddel, hogy a két párt a jövőben erőteljesebben tudjon együttműködni. Megjegyezte, a két párt közötti kapcsolat szervezeti formájáról később adnak tájékoztatást.

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke megerősítette, a parlamentben és a közgyűlésben is szorosabb együttműködést szeretnének elérni az MSZP-vel, amellett, hogy továbbra is szorgalmazzák a „köztársaságpárti többség" összefogását.

Forrás: MTI/Hírklikk