Horváth Csaba végre kimondta, a médiában kamu kutatócégek méréseivel hülyítik az embereket

HírKlikk 2018. január 22. 14:06 2018. jan. 22. 14:06

"Kamu kutatócégnek" nevezte a Nézőpont Intézetet az ATV reggeli műsorában a szocialista Horváth Csaba. Az intézet legutóbbi közvélemény-kutatása arról számolt be, hogy egy főpolgármester-választás esetén Tarlós István kiütéses győzelmet aratna nemcsak Horváthtal, de az MSZP miniszterelnökjelöltjével, Karácsony Gergellyel szemben is.

A 2017 novemberében zárult közvélemény-kutatás azt mutatja, a fővárosiak többsége szerint jó irányba haladt Budapest az elmúlt hét évben (56 százalék), és hasonló arányban elégedettek Tarlós István főpolgármester munkájával (55 százalék). Mint írják, Tarlóst jobb főpolgármesternek tartják, mint Demszky Gábort.

Főpolgármester-választás esetén 52 százalék Tarlósra, 26 százalék Karácsony Gergelyre szavazna, a jelenlegi főpolgármester Horváth Csabával szemben is hasonló eredményt érne el, a szocialista politikusra csupán 17 százalék voksolna.

"Egy kicsit vonatkoztassunk el a kutatásoktól. Nem akarom vitatni a Nézőpontot és a többi kamu kutatócéget" - reagált a kutatásra Horváth Csaba az ATV Start című műsorában. Vujity Tvrtko kérdésére, miszerint vannak Magyarországon kamu kutatócégek, a szocialista politikus annyit kérdezett: "ugye nem akar az álnaiv szerepben tetszelegni?". Azt már nem árulta el, melyek ezek a kamu kutatócégek.

Tarlós István szerepvállalása nem az alapján kerül megítélésre, hogy mit mondanak erről a kutatócégek felmérései, hanem az alapján, hogy van egy ember, aki elvállalta Budapest vezetését, és azt látni, hogy nem az embereket képviseli, hanem a kormány érdekeit - mondta a műsorban a szocialista fővárosi képviselő.
Forrás: atv.hu