Hunvald György becsapja az erzsébetvárosiakat

HírKlikk 2019. augusztus 31. 07:23 2019. aug. 31. 07:23

Újabb kínos fejlemény állt elő Hunvald György indulása kapcsán a VII. kerületi önkormányzati választáson. A korábbi polgármester, aki a közös ellenzéki jelölttel szemben akar elindulni, egy másik kerület civil szervezetének jelöltjeként nevezett a versenybe. Ez erkölcsileg is kifogásolható és törvénytelen is.

Hunvald György valamiért mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP által támogatott Niedermüller Péter lehessen Erzsébetváros új polgármestere. Hunvald a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület - tehát nem erzsébetvárosi civil szervezet - jelöltjeként venne részt a választáson. Ez törvénytelen, hiszen a ferencvárosi szervezet alapszabálya szerint csak IX. kerületi ügyekkel foglalkozhatnak, márpedig Erzsébetváros a VII. kerület.

Ezt már önmagában a választók becsapásaként értékelik az erzsébetvárosiak. Ráadásul ezt a más kerületből érkező támogatást Hunvald sem a reklámjain, sem a szórólapjain nem tünteti fel. 

Tovább sötétíti a képet, hogy ez az egyesület Ferencvárosban egy olyan embert indít - ugyancsak az ellenzéki jelöltekkel szemben - aki mindig a Fidesszel szavazott a hamarosan véget érő önkormányzati ciklusban. Így megtörténhet, hogy valójában a Fidesz támogatja Hunvaldot, és kampányát. Hunvald azzal a Fidesszel kerül egy gyékényre, amely mindaddig ütötte-vágta, amíg be nem jelentette indulását a közös ellenzéki jelölttel szemben.

És lehet még fokozni: Hunvald a fiát is indítja - ugyancsak a másik kerület civil szervezete nevében.