Huszonöt óra alatt gyűlt össze a pénz a fotóriporter gyógyítására

HírKlikk 2020. június 27. 17:40 2020. jún. 27. 17:40

Az állami finanszírozó nemet mondott Hegedűs Márta fotóriporter költséges terápiájára, ezért közadakozás indult a Facebookon, ahol 25 óra alatt összegyűlt a szükséges 15 millió forint.

Pénteken kétségbeesett felhívás keretében tudatta a Facebookon Hegedűs Márta fotóriporter családja és barátai, hogy a fotós nagyon beteg és gyógykezelésére több mint 15 millió forintra van szüksége, miután az állam úgy döntött, nem hajlandó finanszírozni a költséges kezelést. 

Szombat kora délután jött az örömhír: „25 óra alatt összegyűlt a pénz Márti kezelésére, sőt, az elmúlt percekben is folyamatosan érkeztek az adományok. Most úgy állunk, hogy a gyógyszerek áránál több pénz is érkezett.” 

Azt írták a gyűjtést elindító oldalon, hogy óriási hálával tartoznak mindenkinek, aki segített, üzenetet írt, megosztott. Mindenkinek nagyon köszönnek mindent!

Az adományok gyűjtését most befejezték, úgy látják, hogy egyelőre nincs több pénzre szükség a terápia megkezdéséhez. Természetesen a gyógyszer ára mellett, lesznek még költségeink (például különböző vizsgálatok, rehabilitációs műtétek), de az összegyűlt adomány bőven fedezi ezeket.

Azt ígérik, jelentkeznek majd a fejleményekkel.