Húzzátok ki magatokat a bajból, üzeni a magyaroknak Orbán

FSP 2020. szeptember 12. 10:13 2020. szept. 12. 10:13

Pénzt, vagy életet, tehette volna fel a kérdést Orbán Viktor, és ha őszintén válaszol, akkor bevallja, hogy a pénzt választja. Így csak annyit mondott, hogy az emberi élet is fontos, de az emberek nem akarják, hogy leálljon a magyar gazdaság. Ezért, a határok lezárásán és a látogatási tilalom elrendelésén túl, nem lesznek szigorítások. 

Nem állítják vissza az idősek vásárlási idősávját, s ha egy iskolában felüti a fejét a vírus, azt az intézményt nem zárják be. Helyi szinten kell megoldani a problémákat, izolálni a beteg diákokat, és azokat, akik érintkeztek velük. A kormány mossa kezeit – másoknak is ezt ajánlja, valamint a gyakori fertőtlenítést – de igyekszik magát távol tartani a vírus elleni küzdelemtől. Ők már megtették a magukét, megvívták a harcot az első félidőben, most az embereken a sor, hogy vigyázzanak magukra és egymásra.

Senki nem akarja, hogy leálljon a gazdaság, mint ahogyan azt sem, hogy elszabaduljon a járvány, és a „szükségesnél” többen essenek áldozatul annak, hogy a kormány megijedt a rossz gazdasági mutatóktól, és ezért úgy döntött, hogy gyakorlatilag nem tesz semmit.

Mert az, hogy lezárták a határokat, és csak azok jöhetnek be, akiket beengednek, nem válasz a vírusra.  Központi intézkedésekről egyelőre nincs szó, látogatási tilalom a kórházakban és az idősotthonokban „mezei” influenzák idején is előfordul, ebben nincs semmi új.

Ami új, hogy itt a vírus második hulláma, és szombaton reggel már – a hivatalos adatok szerint – 916 az új fertőzött. Mindeközben jöhetnek a csehek, a szlovákok, a lengyelek, a spanyol meg a német szurkolók, valamint a minden nációt képviselő bérvadászok. Meg mindenki más, akinek sikerül valamilyen módon igazolnia, hogy üzleti célból érkezik Magyarországra.

A turizmusnak kampó, mondta tavasszal a miniszterelnök, igaz, a balatoni idegenforgalmat egy huszáros hajrával sikerült megmenteni. De Budapestet brutálisan érinti a visszaesés, és erre a miniszterelnöknek csak annyi szava van, hogy Tarlós István megtakarított 100 milliárd forintot, tessék abból segíteni a rászorultakon. A budapesti idegenvezetők, szállodások, vendéglősök a kormánytól nem kaptak egyetlen fillért sem, húzzák ki magukat a bajból a saját hajuknál fogva.

Pontosabban, mégis segített Orbán a budapestieknek. Adott egy jó tanácsot Karácsony Gergelynek. Azt írta a főpolgármester együttműködést sürgető levelére válaszolva, hogy több komolyságot.

Ezt tudta magából kitermelni Magyarország miniszterelnöke, akinek a saját hazájának felemelése mellett, vannak nemzetközi kötelezettségei is. Mint mondta, éppen odahaza volt a konyhában, amikor felhívta őt Trump amerikai elnök, akivel fontos nemzetközi kérdésekről tárgyaltak. Reméljük, nem égett oda a rántás, kár lett volna érte.