Idén 6,8 millióért működtet gyermekmegőrzőt az Igazságügyi Minisztérium

Zutyu 2021. május 9. 06:30 2021. máj. 9. 06:30

Miközben a családoknak általában nagyon nehéz volt megoldaniuk a gyermekfelügyeletet, az igazságügyi tárca dolgozóinak egész évben nincs ezzel problémájuk, hisz gyerekmegőrző működik a minisztérium épületében.

Tavaly augusztusban robbant a hír, hogy a  Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség külön gyermekmegőrzőt működtetett a minisztériuma dolgozói számára, hogy a veszélyhelyzet idején is gond nélkül tudjanak Gulyás emberei dolgozni, hiába voltak zárva az óvodák.

Gulyás tárcájának megállapodásai közt most nincs ilyen szerződés, de elképzelhető, hogy a bölcsődék és óvodák idei bezárása idején sem kellett nélkülöznie Gulyás embereinek a házi óvodát, mert a tárcával egy épületben működő Igazságügyi Minisztérium viszont idén egész évben fenntart gyermekmegőrzőt. A minisztérium szerződéslistája szerint két óvodapedagógust is foglalkoztatnak a gyermekmegőrzőben. Szerződésük január elsejétől december 31-éig szól. Az egyikük 3 millióért dolgozik, a másikuk pedig 3 millió  840 ezer forintért.

Azért is valószínű, hogy az igazságügyi tárca gyermekmegőrzőjében a Miniszterelnökségen dolgozó szülők is ott hagyhatják a gyerekeiket, mert a tavalyi, Gulyásék által kötött szerződés alapján dolgozó óvónők az igazságügyi tárca munkatársainak gyerekeire is vigyáztak.