Így ismerhetjük meg  Zelenszkij egy másik arcát

HírKlikk 2022. március 13. 13:21 2022. márc. 13. 13:21

Mára a világ nagy része megismerte Volodimir Zelenszkij nevét, ami majdhogynem a hazavédő szinonimája lett. Pedig nem így indult az ukrán elnök karrierje. Hogy hogyan? Abba március 20-tól bepillantást nyerhetünk – az RTL Klubnak köszönhetően. 

Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának kitörése óta Volodmiri Zelinszkij elnök nevével van tele a világ, méltatva a botcsinálta politikus államfőhöz méltó kiállását és bátorságát – mindezt sokszor csodálkozva, mondván, ki gondolta volna, hogy ebből a komikusból Ukrajna bástyája lesz. Azt is tudja már szinte mindenki, hogy Zelenszkij nem így kezdte a karrierjét, nem készült politikusnak. Komikus, színész, forgatókönyvíró, filmproducer, rendező és televíziós személyiség volt, aki szinte tréfából indult csak el a választáson, amit mindenki – és saját maga – legnagyobb meglepetésére meg is nyert. 

A magyar nézők egy hét múlva megismerhetik milyen volt komédiásnak – az RTL Klub jövő vasárnap este kezdi el vetíteni az Ukrajnában minden rekordot megdöntött, s nemzetközi díjakat is bezsebelt „A nép szolgája című” című, három évados ukrán sorozatot (amiről egyébként a később alapított pártját is elnevezte), Zelenszkij főszereplésével. 

Mint a televíziós csatorna ismertetésében olvashatjuk: a szórakoztató vígjátéksorozat középpontjában a Zelenszkij által alakított szerény és őszinte középiskolai történelemtanár, Vaszilij áll, aki egyik napról a másikra az elnökválasztási kampány kellős közepén találja magát, méghozzá elnökjelöltként. Meg is választják Ukrajna elnökének, s a nézők végigkísérhetik, ahogy az újdonsült államfő megpróbál helyt állni az ország élén. Mindeközben Vaszilij nem kíván változtatni korábbi, megszokott életmódján: továbbra is a szüleinél szeretne lakni, a hónap végén pénzt kér kölcsön a barátaitól, s ragaszkodik ahhoz, hogy biciklivel járjon munkába. 

Zelenszkij népszerűségét színészként és televíziós személyiségként az is mutatja, hogy szerepelt az ukrán Dancing with the Stars egyik évadában. Mit szerepelt? Meg is nyerte.
Alább egy összeállítás látható arról, hogy miért:

Ami pedig az RTL Klubot és a sorozat forgalmazóját illeti. Tisztelet jár nekik azért, hogy az utóbbi a sugárzási jog értékesítéséből származó becsült jutalékát, 50 ezer eurót jótékony célra, az Ukrán Vöröskereszt támogatására fordítja. Az RTL Magyarország pedig – amellett, hogy a sorozat jogainak megvásárlásával hozzájárul ehhez az adományhoz – további 30 millió forintot ajánlott fel az Ökumenikus Segélyszervezet javára, az ukrán bajbajutottak megsegítésére.

Forrás: RTL