Így kampányolt Londonban Márki-Zay Péter 

HírKlikk 2022. január 28. 16:20 2022. jan. 28. 16:20

Márki-Zay Péter londoni előadásán arról beszélt, hogy csoda kellene Orbán Viktor leváltásához, hiszen pénz, paripa, fegyver, minden a miniszterelnök oldalán van, de a feladat egyáltalán nem lehetetlen. A politikus a Chatham House brit külpolitikai intézetben tartott előadásában populista diktátornak nevezte a kormányfőt, ám elismerte, hogy az esélyek nem az ellenzék mellett szólnak. A Daily Telegraph előfizetőknek elérhető cikkében részletesen beszámolt az eseményről.

A Fidesz ellenőrzi az igazságszolgáltatást, a sajtót és még rágalomhadjáratot is folytat – mondta Márki-Zay Péter, aki úgy fogalmazott, hogy a rendszer immár nem konzervatív, inkább önkényuralomnak lehet minősíteni. Az is tény, hogy ellentétek osztják meg a másik oldalán álló hat pártot. Az egységet azonban meg kell teremteni, s még ha ez sikerül is, akkor is valóságos varázslat szükségeltetne a győzelemhez. Hozzátette azonban, hogy ő ezt már kétszer megcsinálta, egyszer Hódmezővásárhelyen, egyszer pedig, amikor nyert az előválasztáson. 

Reményét fejezte ki, hogy a folyamat nem szakad meg, bár nem lesz könnyű, hiszen Orbán hatalmas összegeket fordíthat a választási hadjáratra és mindent ő tart kézben, és a jövőben is megtalálja a módját, hogy ő, a családja, valamint a haverok még tovább gazdagodjanak. A korrupció jelenti számára az alapot és az egyetlen ideológiát. Ám még akkor is meg kell kísérelni kiütni a nyeregből, ha utána netán összeomlik az új kormány. Merthogy Márki-Zay szerint a miniszterelnök a felelős a szegénységért és a koronavírus-járvány sok halottjáért.

A cikkben idézett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár úgy reagált, hogy a politikus egy természetellenes balos szövetséget irányít és rágalomhadjáratot folytat a kereszténydemokrata kormány ellen. De ez már megszokott taktika a baloldalon, hiszen az az utóbbi 12 évben tagad mindent, amit a hatalom tesz, összevissza beszél és gyűlöletet kelt a konzervatívok ellen – idézte a lap a szóvivőt.

Forrás: Hírklikk