Így szedi szét Bolgár György a Fidesz hazugságait

HírKlikk 2019. április 3. 08:04 2019. ápr. 3. 08:04

Az igazság pillanata – Valótlanságokkal szemben a tények. Bolgár György műsora a Klubrádión az egyre gyakoribb és durvább hazugságokra kíván választ adni. Ebben az értelemben hasonlít a szerző több mint kilenc éven át a 168 óra című hetilapban közölt sorozatára (Hogy mivan?), illetve a Népszava szombati számában jelenleg is olvasható Hazugságvizsgálóra.

A Klubrádió honlapján néhány kiragadott részletet közöltek Bolgár György legutóbbi műsorából.

A miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újságjában így beszélt:

„Rázhatja itt az öklét akárki, meg tapsolhat ütemesen régi idők hangulatát idézve bármely parlamenti közönség vagy parlamenti képviselők gyülekezete, Magyarország nem fog engedni abból az alapvető jogából, amiből ezer éve nem engedünk. Vállaltunk ezért szabadságharcokat, konfliktusokat. Tehát nem engedünk abból a jogunkból, hogy a magyar emberek fogják eldönteni, hogy itt, Magyarországon az életünket meghatározó fontos kérdésekben mi történjen.”

Bolgár György:

Én még úgy tanultam, de feltételezem, Orbán Viktor is, hogy az ezer évből százötvenet átengedtünk a töröknek. Aztán kétszázharmincat a Habsburgoknak. Majd negyvenet az oroszoknak. És bizony nem a magyarok döntötték el, hogy mi történjék az életüket meghatározó fontos kérdésekben. Még akkor sem, ha Orbán egy laza mondattal meghamisítja a fél magyar történelmet.

Orbán Balázs államtitkár a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján:

„Az Európai Unió emberi joggá teszi a migrációt, blokkolja és aláássa a nemzetállami szintű határvédelmi törekvéseket, és nem nyújt valódi segítséget a kibocsátó országokban, csak elveket kér számon az ott élőktől, ahelyett, hogy megértené, mire van szükségük, és anyagilag támogatná őket. Habár az Európai Bizottság szerint a migrációs válság véget ért, ez a megállapítás nem helytálló, mivel jelenleg is négymillió ember vár Törökországban arra, hogy elindulhasson az Európai Unióba, a szubszaharai térségben pedig 710 millió ember gondolkozik azon, hogy útra keljen.”

Bolgár György:

Már 710 milliónál tartunk? Tavaly még csak tíz-húsz millióval ijesztgettek, aztán egyszer csak fölugrottak hatvan millióra, de most hirtelen 710 millióan fogják leigázni Európát? Hát akkor számoljunk. Az afrikai szubszaharai térségben összesen egymilliárd 78 millió ember él. Ugye, nem gondolja komolyan az államtitkár, hogy a kétharmaduk el akarja hagyni a lakóhelyét, hogy célba vegye az áhított Európát? Már csak azért sem gondolhatja ezt, mert az afrikai migránsok nagy többsége egy másik afrikai országba vándorol, nem pedig egy másik kontinensre. De a török adat sem stimmel. A Törökországban lévő négymillió menekültből ugyanis 3 millió 650 ezer szíriai, aki többségében arra vár, hogy végre befejeződjék a polgárháború, és hazatérhessen a szülőföldjére. 

Részlet Rétvári Bencének, az EMMI parlamenti államtitkárának a szocialista Korózs Lajos számára adott válaszából:

„Ellenzékben önök mindig mindent megígértek, és amikor kormányra kerültek, akkor ezzel pontosan ellentétesen cselekedtek…. Most már ellenzékiként is tudnak önmaguknak ellentmondani. Amikor a Jobbikot évekig egy náci pártnak mondták, amelyet ki kell közösíteni, majd utána első számú szövetségesükké teszik, akikkel együtt kívánnak indulni a választásokon, sőt már bizonyos esetekben együtt is indultak a választásokon az elmúlt években.”

Bolgár György:

Csak emlékeztetőül Rétvári államtitkár figyelmébe: a szocialisták 2002-ben a jóléti rendszerváltás ígéretével nyerték meg a választásokat, és az ígéretüket be is tartották. 2006-ig példátlan ütemben nőttek a jövedelmek és a nyugdíjak, igaz, teszem hozzá, hogy közben az ország is kezdett eladósodni. A Jobbikot pedig joggal nevezték náci pártnak elsősorban a Magyar Gárdás időszakban, bár ettől a jelzőtől azért általában óvakodtak, viszont azóta sem lettek első számú szövetségesek, amióta a Jobbik kezdett eltávolodni szélsőséges politikájától. Választásokon pedig még nem indultak együtt, legföljebb tervezik.

Forrás: Klubrádió