Így vásárol szavazatokat a kormány a határon túlról

HírKlikk 2017. augusztus 20. 05:15 2017. aug. 20. 05:15

A kormány felhívja a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettest (Semjén Zsolt), hogy a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, a Magyar Nemzeti Tanács bevonása útján a Magyar Szó Lapkiadó Kft. részére nyújtson költségvetési támogatást a beruházás megvalósításához 500,0 millió forint összegben - áll a pénteken megjelent Magyar Közlönyben, a Semjén Zsolt által jegyzett kormányhatározatban.

A kormányhatározatból az kiderül, hogy az összeget a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból csoportosítják át, az azonban konkrétan nem, hogy pontosan milyen típusú tájékoztatásról van szó.

A 444.hu arra emlékeztet, hogy a romániai magyarok esetében az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács indított kampányt azért, hogy minél többen regisztráljanak, és szavazzanak a magyarországi 2018-as választásokon.

Hasonló összeggel támogatja a kormány a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó programokat is. Az egyik, szintén Semjén által jegyzett határozat szerint a kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy - az emberi erőforrások minisztere bevonásával - gondoskodjon a programok támogatása érdekében "470 millió forint többletforrás rendelkezésre állásáról".