Ilyenek is lehetnek az új magyar rendszámok

HírKlikk 2020. november 24. 05:00 2020. nov. 24. 05:00

A koronavírus-járvány miatt kevesebb új autót adnak el Magyarországon, illetve külföldről is kevesebb importautó érkezik, emiatt a kiadható rendszámok sem fogynak akkora lendülettel, mint korábban. De így is az S sorozat közepénél (SL) tartunk, ha pedig ez kifut, csak a T, V és Z kezdőbetűk adhatók ki utána – hívja fel a figyelmet az Origo

A Magyar Autóklub korábban úgy foglalt állást, hogy a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a forgalomból véglegesen kivont rendszámok újbóli kiadása lenne. Ettől azonban annyira mereven elzárkóznak jelenleg, hogy a több mint egy évtizede nem használt rendszámokat sem adják ki azoknak, akik egyénileg kiválasztottként 112 ezer forintot fizetnének értük.

Egy hazai fórumban felbukkant elképzelés alapján, az új magyarországi formátum akár három betűből és négy számból is állhatna. Egy ilyen változtatás esetén, valószínűleg a jelenleg használt betűtípuson is módosítani kellene.

Egy másik hozzászóló szerint, más kombinációkkal ugyan, de a jelenlegi három betűből és három számból (ABC-123) álló rendszert akár a végtelenségig lehetne variálni. Lehetséges rendszer lehetne például az AB1-23C, az A12-3BC, az 123-ABC vagy az A1B-23C. Ebben az esetben a betűtípuson sem kellene változtatni.

Forrás: Origo