Influenszerképzés indul romák számára

HírKlikk 2020. szeptember 15. 20:20 2020. szept. 15. 20:20

Ingyenes képzést indít a Corvinus Egyetem, amelyben fotó- és videókészítéssel, továbbá a közösségi médiával is megismerkednek a tanulók.

A hvg.hu és a növekedés.hu arról számol be, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem roma kulturális influenszerképzést indít. Az ingyenes képzésre olyan 18 és 30 év közötti roma nők jelentkezését várják, akik a közösségük iránt felelősséget éreznek, és vállalják a roma kulturális értékek közvetítését tudatos közösségi média-használattal.

A képzés célja, hogy „a felvételt nyert hallgatók hatással legyenek a szűkebb és tágabb környezetükre, és hozzájáruljanak a romákról alkotott sokszor negatív médiakép újragondolásához a modern világ új eszközeivel”.

A résztvevők az ötnapos képzés alatt megtanulhatnak fotót és videót készíteni és szerkeszteni, segítséget kapnak a márkaépítésben, marketinges ismereteket szereznek, lehetőségük lesz kapcsolatokat építeni és interjút készíteni ismert roma művészekkel, kultúraközvetítőkkel.

A tanfolyam szakmai keretét az Európai Unió által támogatott AMASS kutatási programon belül, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói biztosítják.

Forrás: hvg.hu