Instagramon a holokauszt idején megölt 13 éves magyar kislány naplója

HírKlikk 2019. május 3. 08:36 2019. máj. 3. 08:36

Mat Kochavi izraeli high-tech milliárdos közelebb akarja vinni a fiatalokhoz a holokauszt történetét, ezért az Instagramon dolgozta fel egy a holokauszt idején meggyilkolt 13 éves magyar kislány nemrég Izraelben megtalált, 1944-es naplóját.

A CTV kanadai tévé beszámolója szerint Kochavi, és lánya, Maya mintegy 70 kis videót készített, amelyeket úgy vettek fel, mintha okostelefonnal filmezték volna. A naplót író Heyman Éva egyike annak a mintegy 568 ezer magyar zsidónak, akit a holokauszt idején öltek meg.

A történet első részeit szerdán tették közzé, de már ezt megelőzően is 180 ezer követője volt az oldalnak, köztük Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Kochavi - aki több millió dollárt költött a produkcióra -, és lánya számos naplót olvasott végig, amíg Heyman Éváé mellett döntött, mert úgy érezte, hogy ő volt a naplók írói közül az, akivel egy mai fiatal is kapcsolatban tudna lenni. A produkció célja, hogy „a monumentális történelmi eseményeket kézzel foghatóvá tegyék, és megőrizzék a szemtanúk történeteit” - mondta Maya Kochavi.

A történetről és a produkcióról a világsajtó nagyon sok orgánuma beszámolt. A kanadai tv beszámolójában és Der Standard című bécsi lap cikkében a trailer is megtekinthető.

Forrás: Hírklikk