Irodát nyitott a kínai Wuhanban Pest Megye onkormányzata

HírKlikk 2021. január 11. 06:33 2021. jan. 11. 06:33

Pest Megye önkormányzata gazdasági kirendeltségi irodát nyitott Kínában, a koronavírus-járvány kapcsán megismert Wuhanban.

Pest Megye Közgyűlése 2020 szeptemberi ülésen döntött arról, hogy kirendeltségi irodát hoz létre a kínai Hubei tartományban fekvő Wuhanban.

Az előterjesztés szerint Pest Megye önkormányzata külügyi tervében kiemelt célként szerepel a kínai tartományokkal történő kapcsolatépítés, különös tekintettel a gazdaságfejlesztésre. Hubei tartományból érkezett megkeresés arra vonatkozóan, hogy a tartomány és a megye közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését egy kirendeltségi irodahelyiség rendelkezésre bocsátásával segítenék.

Az előterjesztés mellékletét képező szabályzat szerint az iroda feladata az ipari gyártás, a kereskedelem, a turizmus, a befektetés és az egyéb gazdasági kapcsolatok fejlesztése, valamint a technológiai kutatási, oktatási, kulturális, művészeti, egészségügyi és egyéb szakintézmények közötti szakmai együttműködés elősegítése. Továbbá információkat nyújt a kínai városokban Pest megye befektetési környezetéről, a kormányzati támogatási politikáról. Pest megyét népszerűsítő marketing munkát folytat, elősegíti a megyéből származó termékek és szolgáltatások kínai piacra történő exportját, népszerűsíti a megye turisztikai desztinációit. Feladata még a helyi kínai cégek és befektetőcsoportok Pest megyébe történő látogatásainak szervezése, ezzel is motiválva, hogy Pest megyét válasszák befektetésük színhelyéül, és fordítva, elősegítik a magyar cégek kínai piacra lépését.

Az előterjesztés hangsúlyozza, hogy az iroda létrehozása és működtetése anyagi forrást nem igényel Pest Megye önkormányzata részéről.

Az iroda átadási ünnepségén Nagy Péter, a pekingi magyar nagykövetség diplomatája képviselte Pest megyét, Szabó István közgyűlési elnök pedig videóüzenetben mondott köszönetet a kínai félnek a közreműködésért.

Pest megyének egyébként ez már a második irodája Kínában, az elsőt két évvel ezelőtt, Szecsuanban nyitotta.

Forrás: Hírklikk