Ismeri a Piszkos Fred szindrómát?

Lovász Péter 2019. július 17. 09:16 2019. júl. 17. 09:16

Ő lesz a barátja, támogatója, segítője? Ajaj!

A Sétáló Budapest Facebook-oldalán közölték:

„Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, az Állampolgárok a Centrumban civil szervezete és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesterjelölt ma megállapodtak, hogy a parkolási maffia által uralt Ferencvárosban együttműködnek annak érdekében, hogy a nagykoalíciós bűnszövetkezetet kiszorítsák a kerület vezetéséből.... A Sétáló Budapest ferencvárosi aktivistái támogatni fogják Baranyi Krisztinát az előválasztáson, ugyanakkor ehelyütt is leszögezzük, hogy az MSZP és a DK által diktált szabályok nem demokratikusak, egyenlőtlen az a verseny, ahol egy civil jelölttel szemben a parkolási maffia elapadhatatlan pénze és harminc éve működtetett struktúrája áll.””

A hírre a HVG portálján bukkantam, s legott aggódni kezdtem Baranyi Krisztina pályafutása miatt. Puzsér támogatása alighanem veszedelmes. Érvénybe lép ugyanis a Piszkos Fred szabály, afféle Piszkos Fred szindróma.

Rejtő Jenő remek könyvében aki a szingapúri alvilágban jó viszonyt kezdett ápolni a közutálatnak örvendő Piszkos Freddel, a kapitánnyal, az biztos lehetett benne, hogy hamarosan maga is elveszíti korábbi jó hírét, barátait és támogatóit. Ez a Piszkos Fred szindróma. Szerintem Puzsér támogatása révén éppen ez fenyegeti a most még népszerű Baranyi Krisztinát. Talán érdemes átgondolni, mit nyerhet és mit veszthet ezzel a támogatással!