Ismét irány a Kossuth tér!

HírKlikk 2018. december 12. 19:37 2018. dec. 12. 19:37

A tüntetők el-, illetve visszaindultak a Kossuth tér felé, és elkezdték énekelni a francia himnuszt. Előtte a Fidesz Lendvay utcai székházánál néztek farkasszemet a rendőrökkel.

A tüntetők – zömmel fiatalok – igyekeztek kommunikációt folytatni a rendőrökkel, megpróbálták meggyőzni őket arról, hogy értük is tüntetnek. „Ki vagytok használva” – skandálta a tömeg.

Nem volt azonban ennyire békés a helyzet a Fidesz székházánál: ketten bejutottak az épület egyik erkélyére, mások pedig áttörték a rendőrkordont, füstgáz is látszott. Erről  rendőrség azt tette közzé, hogy nem ők, hanem a tüntetők használták.

A közszolgálati média nem áll a helyzet magaslatán: a több mint két órája elkezdődött  tüntetésről eddig csak egy képet sikerült kiadni azzal a szöveggel, hogy „Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Nyugati téren 2018. december 12-én. Középen, nemzeti színű zászlóval Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője”.

A kormánypárti Magyar Időkben egy szóval nem foglalkoznak a rengeteg fiatalt megmozgató tüntetéssel, nem láttunk hírt róla a 888.hu-n és a Magyar Hírlapban sem. A Pesti Srácok is csak addig jutott, hogy lezárták a hidat és elindultak a Lendvay utca felé a Kossuth térről a tüntetők.

Forrás: Hírklikk