Ismét nagyot hazudott a fideszes propaganda

HírKlikk 2019. november 26. 12:12 2019. nov. 26. 12:12

Nem üzent telefonon a milliárdos Merkelnek, hogy ne a fideszes jelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi uniós posztot.

Soros György nem kérte a Német Külpolitikai Társaság elnökének közbenjárását Angela Merkelnél azért, hogy ne a magyar jelölt kapja meg az Európai Bizottságban a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztot, válaszolta az Index kérdésére a Német Külpolitikai Társaság (DGAP).

A külpolitikai tanácsadó intézet a Magyar Nemzet hétfői cikkére reagált, amelyben a lap megbízhatónak nevezett nemzetbiztonsági forrásokra hivatkozva azt állította: Soros György novemberben telefonon hívta fel Daniela Schwarzert, és azt akarta elérni nála, hogy Schwarzer Angela Merkelnél akadályozza meg, hogy a magyar jelölt, Várhelyi Olivér kapja meg az EU-bővítési biztosi posztot a Bizottságban.

A Magyar Nemzet minderről semmilyen bizonyítékot nem mutatott be. Nem tudni, hogy ha valóban volt ilyen telefonbeszélgetés, akkor erről hogyan szerzett tudomást az idézett "nemzetbiztonsági forrás", illetve a kormánypárti sajtótermék.

Forrás: Index