Ismét pert veszített Gyurcsánnyal szemben a Hír Tv

HírKlikk 2019. január 11. 11:32 2019. jan. 11. 11:32

Lassan nincs olyan nap, amikor a Demokratikus Koalíció elnöke, vagy felesége, Dobrev Klára ne nyerne pert valamelyik Fideszhez kötődő média ellen. Tegnap is ez történt. 2018 októberében a Hír Tv több részes műsort közvetített Főhős címmel Gyurcsány Ferencről.

A műsorban egyebek mellett azt állították, hogy Gyurcsány Ferenc a mosonmagyaróvári timföldgyárat úgy vásárolta meg 705 millió forintért, hogy ebből 700 millió forintot anyósa biztosított számára államilag garantált hitelként, vagy hogy tőle kellett segítséget kérni, ha valaki meg akarta úszni a börtönt, valamint azt is állították, hogy a Perfekt Zrt-t Gyurcsány Ferenc ingyen szerezte meg. A bíróság ítélete szerint a Hír Tv mindezeket hazug módon állította, híresztelte. 

"Tudjuk, hogy ezek az ítéletek alig csökkentik a Fideszhez köthető média hazugságainak rombolását, mégsincs más lehetőség, mint újra és újra bemutatni, hogy Orbán rendszere a szervezett, irányított média-hazugságra is épül" - írja pénteki közleményében a Demokratikus Koalíció, majd hozzáteszik:

"Nincs más lehetőségünk, perelni fogunk mindig, amikor hazugsággal találkozunk. Meg akkor is, ha ez így van minden nap. Hazudtak tegnap, hazudnak ma, hazudni fognak holnap is. Amíg tehetik."

Forrás: Hírklikk