Itt a tíz legjobb vidéki gimnázium

HírKlikk 2018. október 22. 10:37 2018. okt. 22. 10:37

A veszprémi Lovassy László Gimnázium, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium vezeti a HVG 2019-es középiskolai rangsorát a vidéki gimnáziumok közül.

Idén az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium vezeti azt a listát, amelyik a pénteken megjelent HVG-s kiadványban található.  A rangsorban két fővárosi iskola, a Toldy Ferenc Gimnázium, valamint az Eötvös József Gimnázium következik.

Most a vidéki oktatási intézmények legjobbjait ismerteti az Eduline. A három dobogóst a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája követi, rajtuk kívül egy szombathelyi, egy nyíregyházi, egy budaörsi és még egy győri középiskola található az első tízben.

„A megyék közül egyedül Nógrád az, ahonnan egyetlen gimnáziumnak sem sikerült a legjobb százba kerülnie. Somogy megyéből egy gimnázium vette ezt az akadályt, s hét olyan megye van, ahonnan két-két gimnázium jutott be” – olvasható a kiadványban.

Forrás: hvg.hu