Itt épül a Duna új hídja

HírKlikk 2019. augusztus 14. 05:15 2019. aug. 14. 05:15

Az M6-os autópálya meghosszabbítása már jó ideje napirenden van, most újabb és újabb mérföldkövek jelzik, egyre közelebb van a megvalósítás.

Baranya megye összeköttetik az ország keleti felével. Az M6-ost ugyanakkor a horvát határig is elviszik, elkészültek az erről szóló engedélyeztetési tervek is - írja a Pécsma.hu.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közbeszerzést írt ki a tervezésre, az UNITEF 83 és a FŐMTERV közös ajánlata bizonyult a legjobbnak, a munka már be is fejeződött. A szükséges régészeti feltárásokkal kezdenek, illetve jöhet már a kivitelezés közbeszerzési eljárása is.

A kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlesztések közé sorolta az M6-os folytatását, ami azt jelenti, hogy a beruházás hazai lebonyolítása során egyszerűbb, gyorsabb hatósági elbírálásban részesülhet a program.

A Bóly-Ivándárda vonalon még meg kell szerezni területeket az építkezéshez, de a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint ez is zajlik már. A hidat a Speciálterv Építőmérnöki Kft. tervezi, a környező útkapcsolatokkal együtt.

Szintén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. zárt le eredményesen egy közbeszerzést a mohácsi Duna-híd tervezésére. A Speciálterv Építőmérnöki Kft. nemcsak a híd, hanem a környező útkapcsolatok tervezését is elvégzi. A munkálatok már javában folynak, várhatóan jövőre már elkészülnek az engedélyes tervek.

Közben már zajlik a Debrecen-Békéscsaba gyorsforgalmi tervezése, a Debrecen-Szeged részeként, mindez majd a dunántúli határmenti M9-esbe fut majd a Dunán át. Ettől részben az M0-s mentesülését várják.

Forrás: Hírklikk