Izraeli politikai tanácsadó csalhatta csapdába Strachét

HírKlikk 2019. május 21. 14:51 2019. máj. 21. 14:51

Még nem tudni, ki csalta csapdába Heinz-Christian Strachét és Johann Gudenust, sok a spekuláció, és vannak bizonyos jelek is, de annyi bizonyos, hogy az illetők profik voltak, írja a Der Standard. Az is bizonyos, hogy a két FPÖ-politikus nem nehezítette meg nagyon az illetők dolgát, egyenesen belemeneteltek a csapdába.

Maga Strache külföldi titkosszolgálatokat gyanúsított, és megnevezte Tal Silberstein izraeli politikai tanácsadót, akit Sebastian Kurz kancellár is említett, és akinek a neve Ausztriában már a piszkos kampány szinonimája.

Mások Kurz Osztrák Néppártját sejtik a dolog mögött. Eszerint Kurz mindent elkövetett azért, hogy megszabaduljon koalíciós partnerétől, és egyedül kormányozhasson tovább. A videókkal az osztrák titkosszolgálatok is foglalkoznak: a politikai stabilitás miatt aggódnak, de nem rendelkeznek bizonyítékokkal a videók eredetére nézve. Mindenesetre úgy látják, hogy baloldali aktivisták egy ilyen akcióval sokat kockáztatná

A titkosszolgálati háttér akkor sem zárható ki, ha aktivisták körében terjesztik a felvételeket, hiszen a szolgálatok gyakran használnak részvételük leplezésére külső személyeket bizonyos tartalmak terjesztésére. Az érintett ibizai villát már azonosították: az Airbnb útján napi 750 euróért bérelhető. 

Forrás: Hírklikk