Járványügyi ellenőrzést tartottak a Csertán Márton Otthonban

HírKlikk 2020. május 4. 13:44 2020. máj. 4. 13:44

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Kaposvári Református Egyházközség fenntartásában működő Csertán Márton Otthonban hétfőn.

A szakemberek a fertőtlenítőszereket, a szobák állapotát, az elhelyezést, s – egyebek mellett – a dokumentációt vizsgálták.

Petró László, az egyházközség lelkipásztora a somogyi megyeszékhely Béla király utcájában álló épületnél újságíróknak azt mondta: az otthonban ötvenhat idős emberről gondoskodnak. Kitért rá, az intézményben március 8-ika óta látogatási tilalom van, felvétel nincs, a dolgozók létszámát „a lehető legszűkebbre vették", a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

Folyamatosan ellenőrizzük az ellátottak állapotát, lázat mérünk, ezen túl, fertőtlenítünk, ehhez egy ózongenerátort is beszereztünk – közölte. Rámutatott, hogy az izoláció megoldott, mert minden lakó egyágyas szobában él.

A lelkipásztor kitért rá: a szükséges védőfelszerelések, azaz szájmaszkok, kesztyűk, köpenyek, rendelkezésre állnak, a honvédség április 25-én fertőtlenítette az intézményt.

Petró László szólt arról, hogy az otthon lakói a látogatók távollétében „egy kicsit magukra vannak hagyatva", ezért erősödött az igényük a „lelki jelenlétre, lelki támogatásra". Ugyanakkor a körülményekhez képest, ők és a dolgozók is jól viselik a helyzetet. Utóbbiak átérzik, hogy most nagy fokú helytállásra van szükség.

Forrás: MTI