Jobb, ha ezt tudják a Tesco online kuncsaftjai!

HírKlikk 2020. december 13. 13:30 2020. dec. 13. 13:30

Az idén december 29-étől módosul a Tesco online bevásárlás fizetésre vonatkozó előírása az általános szerződési feltételekben (ÁSZF). Bár a változtatás valóban csak apró, akadnak, akiket kellemetlen meglepetés érhet – szúrta ki az azénpénzem.hu.

A szakportál végigböngészte az áruházlánc ügyfeleinek kiküldött értesítést, s megállapítja: van egy apró változás, ami esetleg kellemetlenül érintheti a vevőt. A rendelések véglegesítésekor jelentkezhetnek ezek a módosítások, mégpedig a helyettesítő vagy a súlyra mért termékek miatt. Lehetnek szerencsétlen balesetek – mutat rá az azénpénzem.hu.

Jelenleg az online fizetés esetén a Tesco terhel, majd jóváír 300 forintot, hogy meggyőződjön arról, a kártya valóban létezik és működik, majd a kiszállítás/átvétel napján zárolja a számla összegét. December 29-étől azonban ehelyett már a kiválasztott termékek 15 százalékával növelt árának megfelelő összeget zárolnak. 

A bankok főszabályként a korábban már zárolt összegből végzik a terhelést, amivel eltűnik a zárolás. Előfordulhat azonban, hogy a pénzügyi intézmény nem a zárolt összegből végzi a terhelést. Ilyenkor leemelik a valóban járó pénzt, de a zárolás fennmarad, akár 20 napig is. Tekintettel arra, hogy az ilyen pénzügyi műveletek alakulására a Tesco-nak semmilyen ráhatása nincs, az azok által okozott esetleges kárért a Tesco – érthető módon – kizárja a felelősséget – hívja fel a figyelmet a portál.