Jobb lenne, ha Orbán Napóleonnak képzelné magát

Föld S. Péter 2019. december 12. 15:10 2019. dec. 12. 15:10

Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta Brüsszelben – a Kovács Zoltán twitteres produkciója miatt botrányosra sikerült meghallgatás előtt –, hogy azért vagyunk itt, mert meg kell védenünk Magyarországot. Orbánnak és környezetének az a kényszerképzete, hogy Magyarországot és a magyar embereket támadják, és nem értik, miért van, hogy mindenki szembe jön az autópályán.

 Orbán Viktor szereti magát Antall József szellemi örököseként feltüntetni. Nem ma kezdte ezt, már régóta terjeszti magáról azt a legendát, hogy a nagybeteg miniszterelnök halálos ágyán magához rendelte, és ráhagyta az országot.

Ami nyilvánvalóan nem igaz. Antall József nem hagyhatta az országot Orbánra, mert az ország soha nem volt az övé, és neki nem is volt olyan kényszerképzete, hogy Magyarország az övé lenne.

Orbánnak sokféle kényszerképzete van, ezek közül talán a legsúlyosabb, hogy ő Magyarország. Ezért, amikor őt és kormányát kritizálják Brüsszelben, vagy valamelyik nemzetközi fórumon, akkor azt mondja, hogy nem őt, hanem a magyar embereket, Magyarországot támadják. Kezdetben talán tükör előtt kellett gyakorolnia ezt az ostoba hazugságot. Később már ment minden, mint a karikacsapás, és mára el is hiszi, hogy ez tényleg így van.

Orbán Viktor nem Magyarország, hiába képzeli magát annak. Ennél már az is jobb lenne, ha Bonaparte Napóleonnak hinné magát, mert erről – már csak az orvosi titoktartás miatt is – kevesebben tudnának, és ezért kevesebb baj származna belőle Magyarország számára.