Jobbik: meg kell állítani a lopást

HírKlikk 2019. május 24. 14:52 2019. máj. 24. 14:52

A korrupció megállítását és az ellopott pénz visszaszerzését nevezte az európai parlamenti (EP-) választás egyik tétjének pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és EP-képviselőjelöltje.

 Szerinte a voksoláson a választóknak arról is nyilatkozniuk kell, "szeretnének-e még több pénzt adni a Fidesznek, szeretnének-e még több pénzt adni az Orbán-családnak és az Orbán-haveri körnek".

Arról beszélt: az elmúlt kilenc év kormányzásának két fő eredménye, hogy az Európai Unió második legszegényebb nemzete lettünk, Mészáros Lőrinc pedig - dollármilliárdosként - az ország leggazdagabb emberévé vált; ez a két tény pedig összefügg.

A magyar kormány pofátlanul kizsebeli a magyar adófizetőket, és a tőlük elvett pénzt szétosztja az "Orbán-haveri kör" között - jelentette ki, mondván, 2010 óta a túlárazott közbeszerzésekkel minden dolgozó zsebéből egymillió forintot vett ki a kormány.

Nem azé a pénz, aki ellopta, hanem aki megdolgozott érte - fogalmazott Jakab Péter, aki szerint "Magyarországon a lopás nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga".

Egy kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus kijelentette, "Orbán migránshulláma elérte Magyarországot", ezt a "karavánt" pedig meg kell állítani, hiszen az országnak nem olcsó keleti vendégmunkásokra, hanem jól megfizetett magyar dolgozókra van szüksége.

Egy másik kérdésre azt közölte: őszintén bízik abban, hogy a Jobbikot ki nem hagyva jön létre a fővárosi kerületekben egy olyan együttműködés, hogy "egy egy ellen" küzdhessenek meg az ellenzéki polgármesterjelöltek a kormánypárti indulókkal.

Forrás: MTI/Hírklikk