Jocó bácsi szerint el kellene felejteni az idei érettségit

HírKlikk 2021. január 10. 09:25 2021. jan. 10. 09:25

Balatoni József, azaz, ahogyan sokan ismerik, Jocó bácsi, a népszerű pedagógus szerint a lassan hat hónapnyi digitális távoktatás és a nagy fokú bizonytalanság mellett, felelőtlenség lenne megtartani a vizsgákat.

Az ország egyik legismertebb tanára, számos nevelésről-oktatásról szóló sikerkönyv írója Facebook-oldalán reagált arra a hírre, hogy Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a digitális oktatás további fenntartását javasolja a középiskolákban.

Az atv.hu találta meg Jocó bácsi Facebook bejegyzését. Mint írja, borítékolható volt, hogy jelen helyzetben nem lehet megkezdeni a „normál" oktatást. Jocó bácsi nem érti, miért kellett a diákokat álomba ringatni azzal, hogy jöhetnek. Szerinte azonban az oktatás folytatásának formáján túl, beszélni kell más dolgokról is.

Mint írja: a járványhelyzet sem kedvez az idei érettséginek. „Két hét múlva legalább százezer diák indul el, és megírja a központi felvételit. Kijelölt helyeken, összeeresztve. Milyen módon? Hogyan? Vagy van terv már erre bármi?"

Jocó bácsi úgy látja, hogy az érettségi kérdését is fontos volna mihamarabb napirendre venni, mert öt hét múlva a diákoknak jelentkezniük kell a vizsgákra. A diákok immár hatodik hónapjukat kezdik meg a digitális oktatásban, ami semmiképp nem tud olyan hatékony lenni, mint a „jelenléti tanítás". 

Forrás: atv.hu